Οδηγίες

Γενικές οδηγίες ηλεκτρονικής υπηρεσίας Eservices

 • Παρακαλούμε η εγγραφή να διεκπεραιώνεται μέσω Η/Υ κι όχι μέσω κινητού τηλεφώνου. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ως πλοηγό διαδικτύου το Mozilla Firefox ή το Google Chrome ή το Safari για την καλύτερη πλοήγησή σας στην πλατφόρμα EServices.
 • Οι χρήστες του Windows XP συστήνουμε να χρησιμοποιήσουν ένα πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Εάν διαθέτετε τον πλοηγό Internet Explorer, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παραπάνω προτεινόμενα Browser.

Διαδικασία εγγραφών στις εξετάσεις DELF/DALF/SORBONNE

Εγγραφές από 08 έως 24 Φεβρουαρίου 2023

Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση : https://eservices.ifg.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά).

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε «Πληρωμή συμμετοχών» και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής):

 1. «Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα)»: Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.
 2. «Πληρωμή μέσω Τραπέζης» : αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την 20ψήφια «Ταυτότητα πληρωμής» με το ποσό των εξετάστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας. Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking**, εφαρμογή Mobile, phone banking, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την Ταυτότητα πληρωμής.

**Για πληρωμή μέσω Internet banking θα πάτε στις «Πληρωμές» και θα επιλέξετε είτε «Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος» για τους υποψήφιους Αθηνών – Επαρχίας (εκτός Κέντρων Βόρειας Ελλάδος) είτε «Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης» (μόνο για τους υποψήφιους Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδος). Θα συμπληρώσετε την ταυτότητα πληρωμής.

Προσοχή : Δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεσθε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:

 1. μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: [email protected] (για την Αθήνα) και [email protected] (για την Θεσσαλονίκη)
 2. μέσω τηλεφώνου στις τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων : 210.33.98.678 (για την Αθήνα) και 2310.82.12.31 (για την Θεσσαλονίκη).

Από την εξεταστική περιόδου του Μαΐου 2022 ενημερώνεστε και μέσω Viber ! Έτσι, όσοι έχουν συμπληρώσει σωστά τον προσωπικό τους αριθμό κινητού τηλεφώνου θα λαμβάνουν ενημέρωση τόσο για τις προσκλήσεις και αποτελέσματα εξετάσεων όσο και για την αποστολή διπλωμάτων ή άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου για πληρέστερη προσωπική ενημέρωσή σας. Η επικοινωνία δε θα είναι αμφίδρομη. Για ό,τι χρειαστείτε απευθύνεστε πάντοτε και μόνο στο [email protected] Παρακαλείσθε όπως μη χρησιμοποιείτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

* Συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες μας ifg.gr (για Αθήνα) - ift.gr (για Θεσσαλονίκη)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !

 • Τα εξεταστικά κέντρα καθορίζονται με βάση των αριθμό των εγγεγραμμένων.

 • Η εγγραφή σε δίπλωμα προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του προγράμματος των εξετάσεων και του κανονισμού των εξετάσεων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. Βεβαίως, σε περίπτωση κατά την οποία, λόγω πανδημίας υπάρξει οποιαδήποτε εγκύκλιος από τις Ελληνικές υγειονομικές αρχές, το πρόγραμμα τροποποιείται αναλόγως.

 • Απαιτείται η καταχώρηση προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης και όχι σχολείων, γονέων ή κέντρων ξένων γλωσσών. Σε περίπτωση διεξαγωγής εξετάσεων εξ αποστάσεως η προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου συνεπάγεται και την συμμετοχή του.

 • Οι υποψήφιοι των οποίων ο ταχυδρομικός κώδικας αρχίζει από 5 ή 6 επιλέγουν αποκλειστικά 3 από τα κάτωθι 5 κέντρα : Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.

 • Για να αποφευχθεί τυχόν λάθος κατά την επιλογή διπλώματος (SORBONNE αντί για DELF ή PRIM αντί για JUNIOR), είναι απαραίτητη η συμβουλή καθηγητού. Υπενθυμίζουμε ότι το DELF PRIM (Α1, Α2) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού, ενώ το DELF JUNIOR (A1, A2, B1, B2) απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

  Το DELF B2 έχει δύο εκδοχές :
  1. B2 Junior κάτω των 18 ετών
  2. B2 Ενηλίκων + 18 ετών

 • Προσοχή στις υποψηφιότητες SORBONNE C2 το οποίο προϋποθέτει να είστε κάτοχος του C1.

 • Οι υποψήφιοι στο δίπλωμα SORBONNE C1-C2 θα έχουν 2 τομείς επιλογής :

  1. FOU (Ανθρωπιστικές σπουδές)
  2. Littérature (Λογοτεχνία)
  Επιλέγετε υποχρεωτικά έναν από τους δύο τομείς κατά την εγγραφή σας.

 • Προσοχή στην συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, δίπλωμα, ταχυδρομική διεύθυνση, κέντρο εξέτασης). ‘Οσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρηθέντων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’όλη τη διάρκεια των εγγραφών. Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ.

  Σε περίπτωση κατά την οποία δεν διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.

 • Για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει ειδικό αίτημα (υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης κ.λπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε στο ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση, να επισυνάψετε την γνωμάτευση από την αρμόδια Υπηρεσία και επιπλέον να την αποστείλετε στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά την περίοδο των εγγραφών, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]) ή ταχυδρομικώς. Εάν δεν αναγραφεί το αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δεν αποσταλεί εγκαίρως το συνοδευτικό πιστοποιητικό, δεν θα λαμβάνεται υπ’όψιν το εκ των υστέρων αίτημά σας. Το αίτημά αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που δίνετε εξετάσεις. Λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγραφών αυτά καταστρέφονται άμα τη λήξει της εξεταστικής. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας οι οποίοι διαμένουν στον νομό Αττικής καλούνται σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα ανεξάρτητα από την περιοχή κατοικίας τους.

 • Αίτηση αλλαγής διπλώματος (Εντός περιόδου εγγραφών)

 • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε δίπλωμα ενώ έχετε ήδη κάνει εγγραφή σε άλλο και έχετε καταβάλει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τα εξέταστρα, θα πρέπει να συνδεθείτε στην Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών / Κατάσταση και Ιστορικό / Αλλαγή διπλώματος και να ενημερώσετε τα αντίστοιχα πεδία

 • Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων θα γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5 €) και χωρίς αίτηση, στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Ως εκ τούτου, κανένα νέο δίπλωμα δεν θα παραλαμβάνεται πλέον επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5 € ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων. Το μέτρο αυτό έχει ως σκοπό την απόδειξη παράδοσης και ενυπόγραφης παραλαβής του διπλώματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  Οι προφορικές εξετάσεις της Σορβόννης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος πλην Αθηνών διεξάγονται κατά βάση διαδικτυακά. Αλλαγή ώρας ή ημέρας σε προφορικές εξετάσεις για τα διπλώματα SORBONNE δεν είναι εφικτή.

 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης