Οδηγίες

Γενικές οδηγίες ηλεκτρονικής υπηρεσίας Eservices

 • Παρακαλούμε η εγγραφή να διεκπεραιώνεται μέσω Η/Υ κι όχι μέσω κινητού τηλεφώνου. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ως πλοηγό διαδικτύου το Mozilla Firefox ή το Google Chrome ή το Safari για την καλύτερη πλοήγησή σας στην πλατφόρμα EServices.
 • Οι χρήστες του Windows XP συστήνουμε να χρησιμοποιήσουν ένα πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα. Εάν διαθέτετε τον πλοηγό Internet Explorer, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παραπάνω προτεινόμενα Browser.

Διαδικασία εγγραφών στις εξετάσεις DELF/DALF/SORBONNE

Εγγραφές από 13 έως 29 Φεβρουαρίου 2024

Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση : https://eservices.ifg.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά).

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε « Πληρωμή συμμετοχών » και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής):

 1. «Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα)»: Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.
 2. «Πληρωμή μέσω Τραπέζης» : αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την 25ψήφια «Ταυτότητα πληρωμής» (RF CODE) με το ποσό των εξετάστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας. Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking**, εφαρμογή Mobile, phone banking, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την Ταυτότητα πληρωμής.

**Για πληρωμή μέσω Internet banking θα πάτε στις «Πληρωμές» και θα επιλέξετε αποκλειστικά « Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος » για όλους τους υποψήφιους ανεξαρτήτως τόπου εγγραφής (Αθηνών – Θεσσαλονίκης ή άλλων πόλεων) και θα συμπληρώσετε την ταυτότητα πληρωμής.

Προσοχή : Δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεσθε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:

 1. μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: [email protected] (για την Αθήνα) και [email protected] (για την Θεσσαλονίκη)
 2. μέσω τηλεφώνου στις τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων : 210.33.98.600 (για την Αθήνα) ή στο 2310.82.12.31 (για την Θεσσαλονίκη).

* Συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες μας ifg.gr (για Αθήνα) - ift.gr (για Θεσσαλονίκη)

Οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει σωστά τον προσωπικό τους αριθμό κινητού τηλεφώνου θα λαμβάνουν ενημέρωση και μέσω Viber τόσο για τις προσκλήσεις και τα αποτελέσματα εξετάσεων όσο και για την αποστολή διπλωμάτων ή άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Η επικοινωνία δε είναι αμφίδρομη. Για ό,τι χρειαστείτε απευθύνεστε πάντοτε και μόνο στο [email protected]. Παρακαλείσθε όπως μη χρησιμοποιείτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !

 • Τα εξεταστικά κέντρα καθορίζονται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώνουν ως 1η προτίμηση εξεταστικού κέντρου την πόλη που τους εξυπηρετεί άμεσα (πχ. πόλη κατοικίας) και που εμπεριέχεται στην λίστα των εξεταστικών κέντρων ώστε να ληφθεί υπόψιν η προτίμησή τους και να προσμετρηθεί στον αριθμό των εγγεγραμμένων.

 • Το πρόγραμμα επιτρέπει έως 3 επιλογές διαφορετικών εξεταστικών κέντρων. Σε περίπτωση επιλογής ενός από τα κέντρα που συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα, το σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε 2η ή κατ΄επέκταση και σε 3η επιλογή πόλης ως εξεταστικό κέντρο.

  AgrinionΑγρίνιο
  AthènesΑθήνα
  Chalkida Χαλκίδα
  ChaniaΧανιά
  Chios Χίος
  Hérakleion Ηράκλειο
  Ioannina Ιωάννινα
  Kalamata Καλαμάτα
  Korinthos Κόρινθος
  Larisa Λάρισα
  Lesvos Λέσβος
  Nafplion Ναύπλιο
  Patras Πάτρα
  Rhodos Ρόδος
  ThessaloniqueΘεσσαλονίκη
  Trikala Τρίκαλα
  Volos Βόλος

 • Η εγγραφή σε δίπλωμα προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του προγράμματος των εξετάσεων και του κανονισμού των εξετάσεων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

 • Απαιτείται η καταχώρηση προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης και όχι σχολείων, γονέων ή κέντρων ξένων γλωσσών.

 • Για να αποφευχθεί τυχόν λάθος κατά την επιλογή διπλώματος (SORBONNE αντί για DELF ή PRIM αντί για JUNIOR), είναι απαραίτητη η συμβουλή καθηγητού. Υπενθυμίζουμε ότι το DELF PRIM (Α1, Α2) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού, ενώ το DELF JUNIOR (A1, A2, B1, B2) απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.


 • Προσοχή στις υποψηφιότητες SORBONNE C2 το οποίο προϋποθέτει να είστε κάτοχος του C1.

 • Για τις εξετάσεις του SORBONNE C1-C2 επιλέγετε υποχρεωτικά είτε:

  1. FOU (Ανθρωπιστικές σπουδές)
  2. Littérature (Λογοτεχνία)

 • Προσοχή στην συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, δίπλωμα, ταχυδρομική διεύθυνση, κέντρο εξέτασης). ‘Οσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του το οποίο και ελέγχεται από αυτόν που κάνει την εγγραφή και έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν λάθη. Αν επιθυμείτε την μεταγραφή του ονόματος στα λατινικά σύμφωνα με την ταυτότητα ή το διαβατήριο διότι διαφέρει από την αυτόματη του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο απευθείας με λατινικούς χαρακτήρες. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρημένων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’ όλη τη διάρκεια των εγγραφών.Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ.

  Σε περίπτωση κατά την οποία δεν διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.

 • Για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει ειδικό αίτημα (υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης κ.λπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε στο ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση, να επισυνάψετε την γνωμάτευση από την αρμόδια Υπηρεσία και επιπλέον να την αποστείλετε στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά την περίοδο των εγγραφών, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]) ή ταχυδρομικώς. Εάν δεν αναγραφεί το αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δεν αποσταλεί εγκαίρως το συνοδευτικό πιστοποιητικό, δεν θα λαμβάνεται υπ’όψιν το εκ των υστέρων αίτημά σας. Το αίτημά αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που δίνετε εξετάσεις. Λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγραφών αυτά καταστρέφονται άμα τη λήξει της εξεταστικής. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας οι οποίοι διαμένουν στον νομό Αττικής καλούνται σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα ανεξάρτητα από την περιοχή κατοικίας τους.

 • Αίτηση αλλαγής διπλώματος (Εντός περιόδου εγγραφών)

 • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε δίπλωμα ενώ έχετε ήδη κάνει εγγραφή σε άλλο και έχετε καταβάλει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τα εξέταστρα, θα πρέπει να συνδεθείτε στην Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών / Κατάσταση και Ιστορικό / Αλλαγή διπλώματος και να ενημερώσετε τα αντίστοιχα πεδία

 • Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5 €) και χωρίς αίτηση, στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Ως εκ τούτου, κανένα νέο δίπλωμα δεν παραλαμβάνεται πλέον επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5 € ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων. Το μέτρο αυτό έχει ως σκοπό την απόδειξη παράδοσης και ενυπόγραφης παραλαβής του διπλώματος.

Υπενθύμιση :

 

France Éducation International και Sorbonne Université
A1 DELF A1 Prim    ( - 12 ετών)
DELF A1 Junior
A2 DELF A2 Prim   ( - 12 ετών)
DELF A2 Junior
B1  DELF B1 Junior                    
B2 DELF B2 Junior 
Sorbonne B2
C1 DALF C1
Sorbonne C1 FOU 
Sorbonne C1 Littérature 
C2 DALF C2
Sorbonne C2 FOU (Μόνο κάτοχοι του Sorbonne C1 ή του DALF C1)
Sorbonne C2 Littérature (Μόνο κάτοχοι του Sorbonne C1 ή του DALF C1)

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης